Johan Sörberg, coach bagarlandslaget. Foto: Karl Nordlund

Lördagen den 22 januari

Hej allihopa!
Idag talade vi om ljuset som återvänder sakta men säkert och talgoxarna som så försiktigt börjar fila. Det är goda tecken på att vi är på väg mot rätt håll. Om man nu längtar efter våren, vill säga. Vi talade med Johan Sörberg , coach för svenska bagarlandslaget och fick veta att det är kval till bagar-VM nu i helgen. Sedan for vi till andra sidan jorden och talade med Bengt Fahlander i Havelock på Nya Zeeland, där det redan var lördagkväll när han ringde. Vi glömde dock fråga hur det gick i handbollsmatchen mellan Sverige och Serbien.
8-åriga My Berglund i Bjästa var en pigg tjej, trots att hon hade varit krasslig i veckan, precis som Natalie Lindell i Eskilstuna och Jan Bromander i Dalum. Han hade halkat omkull och spräckt två revben men nu var han glad igen att kunna skratta utan att det gjorde så ont. Jörgen Abrahamsson i Gnesta ville mest prata hockey, så vi kunde gnabbas en del om placeringen för hans favoritlag AIK. Detta och mycket annat fick vi med oss när turen som vanligt gick kors och tvärs över Sverige denna lördag. Ha det så bra till nästa gång! Hälsar Lisa Syrén

Rätta svar den 22 jan:
Webb: Franz Beckenbauer
1. Örontrumpeten
2. TBC
3. Golfströmmen
4. Jupiter
5. Pluto
6. Karbon
7. Jean Paul Sartre
8. Toreador
9. Portman
10 Frank Zappa

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista