Potten tilltog

Lördagen den 20 augusti


Arrgh! Sommaren går alldeles för fort!

Mitt sista Ring så spelar vi för den här gången. Och som vanligt har jag har haft superkul i tre timmar. Hoppas att ni lyssnare haft det också. Kanske var det svårare frågor än vanligt, kanske fick bara fel personer fel frågor för felprocenten var ovanligt hög idag. Hela sju skivor ligger det i potten till nästa vecka.
Men några fick det rätt. Först ut var Kjell Nilsson i Halmstad som hade haft en toppensommar, trots bruten fot, och som såg fram emot fyrverkerifestivalen som är i antågande. Inger Hjelm från Katrineholm, som såg fram emot ett besök av sin 97-åriga storasyster, svarade snabbt och rätt Roulette och Linda Höglunds man ute på Donsö, där man plockade undan efter barnen för att göra plats för fikagäster, visste att Timothy Dalton spelat James Bond. Therese Lundkvist som låg och drog sig i sängen med sin St: Berhardshund och en skolstartspirrig son prickade in Turbo och vann tre skivor. Men sedan var det alltså stopp. Men Tommy Olsson som befann sig i Vilhelmina tröstade sig med en tur till släktingar på Frösön och Karin Nilsson i Matteröd hade en kräftskiva med byalaget att se fram emot. Gabriel Hjalmarssons föräldrar får bjuda på en tröstfika på Nyvala Kloster som ska få ett besök och Lars Thumb får förhoppningsvis se sin elvaåriga dotter vinna en fotbollscup på Ekerö istället för att plcka hem en massa skivor.
Dragspelsmässa i Vimmerby, 70-årsfest för mamsen, flyttbestyr och barnvakteri var annars annat som höll våra inringare sysselsatta denna lördag. En vanlig, lite gråmulen dag i konungariket alltså. Nu tackar jag för mig, hälsar Lisa välkommen tillbaka och hoppas att vi hörs igen.
Allt gott
Hans

Rätta svar den 20 augusti:
1. Läderlappen
2. Kapun
3. Roulette
4. Basket
5. Dalton (Timothy)
6. Agave
7. Taube (Evert)
8. Turbo
9. Håravfall
10. Gordon Brown
11. Lindahl (Hedvig)
12. Scoville (Halvchans)
13. Lamé
14. Präriehund
15. Panama (Kvartschans)