1 av 19
Tre skor, en redaktion. Foto: Karin Hellzén/Sveriges Radio.
2 av 19
Jag själv inspireras av att se andra motionerar, hälsar Christer Pettersson i Rydaholm.
3 av 19
Den här grabben på bilden - tränar just nu i samma 1,2km-backe som olympiern Mats Erikson gjorde en gång i tiden... Inte för Göteborgsmara eller varv som han sprang och vann många ggr, utan för Eksjö Stadslopp som springs nu i slutet av Maj. Mvh Usidom.
4 av 19
Ridturer med mina Fjording Totte i alla väder! Många Hälsningar Anneli.
5 av 19
Här är en bild på mormor Marjattas bästa kille, Charlie Lindeman, som tränar hockey med sitt Flemingsberg IF. Varma kramar från ett kyligt Stockholm! /Marjatta Lindeman, Huddinge.
6 av 19
Mina mornar börjar alltid med en promenad med katterna. Idag regnade det i ett vårkallt Bomhus (Gävle) och ändå ville de gå ut och gå. Ibland är vi ute i en timme, 45 minuter och promenerar (på helgerna). På vardagar slår vi en lov på ca. 20-30 minuter innan jag går till jobbet. Det är härligt, både jag och katterna får motion. Vänligen, Kirsi Rutanen.
7 av 19
Hundpromenader, alltid gå nerför trapporna (6,5 trappor upp) och härliga ridturer på min fina häst turer som ger ger energi och välmående till både kropp och själ. Hälsar Chatrine Bjur.
8 av 19
Här springer jag (till vänster) Kungsholmen Runts halvmara! Jag sprang in på 02:00:52! Hälsar Björn Eriksson, Stockholm.
9 av 19
Från Växjö till Göteborg går idag bilen. Jag och syrran ska springa Göteborgsvarvet idag, med oss har vi tre kompisar som agerar chaufförer. Laddar gör man för tillfället bäst med kaffe och skratt. Önska oss lycka till! Hälsningar Ida Svensson från Växjö.
10 av 19
Britt-Marie Pettersson och Monika Näs på promenad i dag. Hälsningar Kurth Pettersson.
11 av 19
Jag själv inspireras av att se andra motionerar, hälsar Christer Pettersson i Rydaholm.
12 av 19
Här kommer en bild på min älskade man som är så duktig på sitt gym två dagar i veckan. Han heter Börje Ekstedt, hälsar Birgitta.
13 av 19
Med grova skor o ett brinnande naturintresse så är vägen en del av målet. Hälsar Ewert Nilsson, Hörby.
14 av 19
Att bygga upp kondition kräver paus och återhämtning mellan varven. Hälsningar Curt Axelsson, Myresjö.
15 av 19
Här på Klarälvsbanan gå Masen och jag nån kilometer varje dag i alla väder. Hälsningar Pia i Ransäter.
16 av 19
Underbart med morgonpromenad med Lisa o svenska folket i lurarna! Tack för ett toppenprogram! Kram Jessica Lundén, Eskilstuna.
17 av 19
Det roligaste med träning är träningsoutfiten. Det finns inget ställe där man kan visa upp sig så mycket som när man är ute och springer eller är på gymmet. Kramar Björn Eriksson.
18 av 19
Hunden ger mig motivation. Nu på väg till första utställningen. /Magdalena Nyberg.
19 av 19
På detta fotot springer jag Landskrona halvmarathon i april 1996 (har nummer 212) på tiden 1.32 tim. Bland övriga löparmeriter kan nämnas 8 fullföljda helmaror (3.35.44 som bäst i Stockholm Marathon 1996). 4 Göteborgsvarv och 2 Lidingölopp. Detta hälsar Dan Rundqvist.
12 maj 2012

Nu rusar vi mot sommaren

Idag har 3 av 4 på redaktionen skor som går i sportens tecken. Karin och Larsen har skor av den löpigare varianten och Lisa har lite mer boxningsinspirerade pjucks. (För den som undrar har Bengtsson kängor fortfarande). Och faktum är ju att mycket idag handlar om träning och hälsa. Och det är många som nu är igång med sin träning. Tusentals glada löpare deltar bland annat i en stor löpartävling i Göteborg idag.

Så "sportsko"-dagen till ära undrar vi vad du har för tips till den som kanske vill komma igång med träningen lite mera? Har du dessutom en bild du vill dela med dig av som har med träning att göra? Mejla den till oss på ring.p4@sverigesradio.se.

Hundpromenader varje dag - startas med långis på förmiddagen med världens trevligaste promenadsällskap. Inget tjafs där inte om att det är för långt, för blött eller....så vidare :) /Anita Petersson

Gör det roligt och behagligt! Börja med en härlig powerwalk på runt 6 km om dagen till underbart fågelkvitter i skogen! /Timo Rantanen

Jag började träna i början av året, och det är viktigt att ha karaktär och inte komma på ursäkter att inte gå och träna. Själva har jag vart och kört ett pass nu på morgonen och man känner sig så nöjd efteråt. /Patric Blixt

Cyklar till o från jobbet :-) /Ellinor Gustavsson

Till att börja med, ta vara på alla tillfällen i vardagen som ges. Cykla om Du kan, gå i trappor istället för hissen. Ta bilen till gymmet, nja... /Sylvia Nyström

Tränat 4 gg denna vecka på gym och gått minst 1 promenad per dag på det rider jag också...Det är bara bestämma sig och ta sig den lilla tid det tar :-) /Sarah Johansson

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista