1 av 6
Lars Hillås
2 av 6
Mohammad Fazlhashemi
3 av 6
Ann Heberlein
4 av 6
5 av 6
Lina Sjöberg
6 av 6
Ing-Marie Wieselgren

Vecka 7

12-16/2-07

Måndag: Ann Heberlein är teologie doktor i etik och frilansskribent. Hon bor på Österlen, där hon är trebarnsmor och prästfru, men hon är verksam vid Stockholms universitet

Tisdag: Lars Hillås är lycklig far till två tonårsdöttrar, jobbar som journalist på Kyrkans Tidning och bor på Södermalm i Stockholm, där han också kör SL-buss varannan helg. Han har en teol. kand-examen och en fil. kand. i journalistisk och filosofi.

Onsdag: Ing-Marie Wieselgren är psykiater. Hon har arbetat inom psykiatrin i Uppsala i 20 år och därefter varit huvudsekreterare i Nationell psykiatrisamordning. Just nu arbetar hon med utvecklingsfrågor kring psykisk ohälsa på Sveriges Kommuner och Landsting.

Torsdag: Lina Sjöberg är författare, teolog och kulturskribent. Hon är aktuell med sin doktorsavhandling ”Genesis och Jernet. Ett möte mellan Sara Lidmans Jernbaneepos och bibelns berättelser”.

Fredag: Mohammad Fazlhashemi är docent och universitetslektor i idéhistoria vid Umeå universitet. Hans forskningsområden är islamisk/muslimsk idéhistoria och berör också muslimskt nytänkande i kontrast till en traditionell och fundamentalistisk tolkning av islam.

Producent: Annika Hellbom, SR Samhälle.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".