Vecka 9

26/2-2/3-07

Måndag: Ann Heberlein är teologie doktor i etik och frilansskribent. Hon bor på Österlen, där hon är trebarnsmor och prästfru, men hon är verksam vid Stockholms universitet.

Tisdag: Lisbeth Gustafsson är journalist och författare med inriktning på etik och värdefrågor. Hon arbetar som kultursekreterare i Svenska kyrkan. Tidigare har hon varit projektledare för religion och livsåskådning på Sveriges Television.

Onsdag: Håkan Sandvik är präst i Svenska Kyrkan. Han har levt i Mellanöstern i olika repriser sedan 1980, arbetat med flykting- och intetegrationsfrågor och  är intresserad av religionsmöten i vardagen.

Torsdag: Lina Sjöberg är författare, teolog och kulturskribent. Hon är aktuell med sin doktorsavhandling ”Genesis och Jernet. Ett möte mellan Sara Lidmans Jernbaneepos och bibelns berättelser”.

Fredag: Bengt Gustafsson är astronomiprofessor från Uppsala universitet och har en liten småplanet uppkallad efter sig. Han har engagerat sig i mycket annat, i utvecklingsfrågor, miljöfrågor och världsbildsfrågor, men har, barnslig som han är, inte förmått överge sina stjärnor.

Producent: Annika Hellbom, SR Samhälle.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista