Vecka 12

19 - 23/3-07

Måndag: Mohamed Omar, f. 1976 i Uppsala, är poet och skriver för bl. a. Upsala Nya Tidning.
Omars stora intressen i livet är erotik, ockultism och islam.

Tisdag: Lisbeth Gustafsson är journalist och författare med inriktning på etik och värdefrågor. Hon arbetar som kultursekreterare i Svenska kyrkan.

Onsdag: Annika Borg är teologie doktor och präst i Svenska kyrkan, men också skribent. Tidigare har hon bl a varit häktespräst. Hon har medarbetat i Tankar för dagen i många år och bor i Stockholm med man, son och husdjur.Annika Borg är teologie doktor och präst i Svenska kyrkan, men också skribent. Tidigare har hon bl a varit häktespräst. Hon har medarbetat i Tankar för dagen i många år och 

Torsdag: Merete Mazzarella är finlandssvensk litteraturvetare, författare och krönikör. Senaste bok: Den goda beröringen. Om kropp, hälsa, vård och litteratur.

Fredag: Bengt Gustafsson är astronomiprofessor från Uppsala universitet och har en liten småplanet uppkallad efter sig. Han har engagerat sig i mycket annat, i utvecklingsfrågor, miljöfrågor och världsbildsfrågor, men har, barnslig som han är, inte förmått överge sina stjärnor.

Producent: Annika Hellbom, SR Samhälle.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista