1 av 5
2 av 5
Lina Sjöberg
3 av 5
Annika Borg
4 av 5
Carl Reinhold Bråkenhielm
5 av 5
Mohamed Omar

Vecka 18

30/4-4/5-07

Måndag: Mohamed Omar, f. 1976 i Uppsala är poet och skriver för bl. a. Upsala Nya Tidning. Omars stora intressen i livet är erotik, ockultism och islam.

Tisdag 1:a maj, ingen sändning

Onsdag: Annika Borg är teologie doktor och präst i Svenska kyrkan, men också skribent. Tidigare har hon bl a varit häktespräst. Hon har medarbetat i Tankar för dagen i många år och bor i Stockholm med man, son och husdjur.

Torsdag: Carl Reinhold Bråkenhielm är professor i livsåskådningsforskning vid Uppsala universitet. I sin forskning arbetar han med frågor om religionens möte med modern evolutionsteori, men intresserar sig också för ekologiska livsåskådningar och människors tankar och känslor inför naturen.

Fredag: Lina Sjöberg är författare, teolog och kulturskribent. Hon är aktuell med sin doktorsavhandling ”Genesis och Jernet. Ett möte mellan Sara Lidmans Jernbaneepos och bibelns berättelser”.

Producent: Annika Hellbom, SR Samhälle

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista