1 av 5
Bengt Gustafsson
2 av 5
3 av 5
Annika Borg
4 av 5
Merete Mazzarella
5 av 5
Johan von Schreeb

Vecka 20

14-18/-07

Måndag: Merete Mazzarella är finlandssvensk litteraturvetare, författare och krönikör. Senaste bok: Den goda beröringen. Om kropp, hälsa, vård och litteratur.

Tisdag: Johan von Schreeb är kirurg med yrkeserfarenhet från flera av världens fattigaste länder. Han är grundare av den svenska grenen av Läkare Utan Gränser men arbetar nu med katastromedicinsk forskning på Karolinska Institutet. Dessutom arbetar han som kirurg med snabbdiagnostik av misstänkt bröstcancer samt driver två konstgallerier.

Onsdag: Annika Borg är teologie doktor och präst i Svenska kyrkan, men också skribent. Tidigare har hon bl a varit häktespräst. Hon har medarbetat i Tankar för dagen i många år och bor i Stockholm med man, son och husdjur.

Torsdag: Kristi Himmelsfärd, ingen sändning.

Fredag: Bengt Gustafsson,Bengt Gustafsson är astronomiprofessor från Uppsala universitet och har en liten småplanet uppkallad efter sig. Han har engagerat sig i mycket annat, i utvecklingsfrågor, miljöfrågor och världsbildsfrågor.

Producent: Annika Hellbom, SR Samhälle.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".