1 av 6
2 av 6
Annika Borg
3 av 6
Stefan Torssell
4 av 6
Edna Eriksson
5 av 6
Merete Mazzarella
6 av 6
Johan von Schreeb

Vecka 22

28/5-1/6-07

Måndag: Merete Mazzarella är finlandssvensk litteraturvetare, författare och krönikör. Senaste bok: Den goda beröringen. Om kropp, hälsa, vård och litteratur.

Tisdag: Johan von Schreeb är kirurg med yrkeserfarenhet från flera av världens fattigaste länder. Han är grundare av den svenska grenen av Läkare Utan Gränser men arbetar nu med katastromedicinsk forskning på Karolinska Institutet. Dessutom arbetar han som kirurg med snabbdiagnostik av misstänkt bröstcancer samt driver två konstgallerier.

Onsdag: Annika Borg är teologie doktor och präst i Svenska kyrkan, men också skribent. Tidigare har hon bl a varit häktespräst. Hon har medarbetat i Tankar för dagen i många år och bor i Stockholm med man, son och husdjur.

Torsdag: Stefan Torssell, sjökapten och författare.  Han har varit kommunsekreterare i ett antal kommuner och byrådirektör på Sjöfartsverket. Vid femton års ålder gick han till sjöss och har seglat på haven under olika flagg.

Fredag: Edna Eriksson är utbildare och idéutvecklare med eget företag. Hon har arbetat på en rad olika departement och myndigheter kring frågor om antirasism, diskriminering, integration, kultur och mångfald.

Producent: Annika Hellbom, SR Samhälle.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista