1 av 6
2 av 6
Lina Sjöberg
3 av 6
Annika Borg
4 av 6
Stefan Torssell
5 av 6
Mohamed Omar
6 av 6
Joanna Rose

Vecka 25

18-22/6-07

Måndag: Stefan Torssell är fil. kand, sjökapten och författare. Han har varit kommunsekreterare i ett antal kommuner och byrådirektör på Sjöfartsverket. Vid femton års ålder gick han till sjöss och har seglat på haven under olika flagg.

Tisdag: Lina Sjöberg är författare, teolog och kulturskribent. Hon är aktuell med sin doktorsavhandling ”Genesis och Jernet. Ett möte mellan Sara Lidmans Jernbaneepos och bibelns berättelser”.

Onsdag: Joanna Rose är vetenskapsjournalist och fysiker. Hon är redaktör på Forskning & Framsteg, tidigare var hon också producent för Filosofiska Rummet och har gjort flera andra radioprogram. Hon kom med familjen från Polen till flyktinglägret i Alvesta i maj 1971.

Torsdag: Mohamed Omar, f. 1976 i Uppsala, är poet och skriver för bl. a. Upsala Nya Tidning.
Omars stora intressen i livet är erotik, ockultism och islam.

Fredag: Annika Borg är teologie doktor och präst i Svenska kyrkan, men också skribent. Tidigare har hon bl a varit häktespräst. Hon har medarbetat i Tankar för dagen i många år och bor i Stockholm med man, son och husdjur.

Producent: Annika Hellbom, SR Samhälle.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".