Vecka 24

11-15/6-07

Måndag: Nils Uddenberg är professor och författare. Han är utbildad läkare. Numera verkar han inom gränsområdet mellan biologi och humaniora. Han medarbetar också i den officiella Jubileumsskriften under Linnéåret 2007.

Tisdag: Lina Sjöberg är författare, teolog och kulturskribent. Hon är aktuell med sin doktorsavhandling ”Genesis och Jernet. Ett möte mellan Sara Lidmans Jernbaneepos och bibelns berättelser”.

Onsdag: Joanna Rose är vetenskapsjournalist och fysiker. Hon är redaktör på Forskning & Framsteg, tidigare var hon också producent för Filosofiska Rummet och har gjort flera andra radioprogram. Hon kom med familjen från Polen till flyktinglägret i Alvesta i maj 1971.

Torsdag: Carl Reinhold Bråkenhielm är professor i livsåskådningsforskning vid Uppsala universitet. I sin forskning arbetar han med frågor om religionens möte med modern evolutionsteori, men intresserar sig också för ekologiska livsåskådningar.

Fredag: Edna Eriksson är utbildare och idéutvecklare med eget företag. Hon har arbetat på en rad olika departement och myndigheter kring frågor om antirasism, diskriminering, integration, kultur och mångfald.

Producent: Annika Hellbom, SR Samhälle.