1 av 6
Bengt Gustafsson
2 av 6
Lars Hillås
3 av 6
4 av 6
Li Li
5 av 6
Edna Eriksson
6 av 6
Joanna Rose

Vecka 39

24-28/9-07

Måndag: Bengt Gustafsson är astronomiprofessor vid Uppsala universitet och har en liten småplanet uppkallad efter sig. Han har engagerat sig i mycket annat - i utvecklingsfrågor, miljöfrågor och världsbildsfrågor.

Tisdag: Joanna Rose är vetenskapsjournalist och fysiker. Hon är redaktör på Forskning & Framsteg. Tidigare var hon också producent för Filosofiska Rummet och har gjort flera andra radioprogram. Hon kom med familjen från Polen till flyktinglägret i Alvesta i maj 1971.

Onsdag: Lars Hillås är lycklig far till två tonårsdöttrar, jobbar som journalist på Kyrkans Tidning och bor på Södermalm i Stockholm, där han också kör SL-buss varannan helg. Han har en teol. kand-examen och en fil. kand. i journalistik och filosofi.

Torsdag: Edna Eriksson är journalist, utbildare, föreläsare och idéutvecklare och driver sedan tio år företaget Sombrero Kommunikation. Edna har arbetat på en rad olika departement och myndigheter kring frågor om bl a antirasism och diskriminering.

Fredag: Li Li är poet och översättare. Han är född i Shanghai, studerade svenska vid universitetet i Peking och kom 1988 till Sverige som utbytesstudent. Han har givit ut sex diktsamlingar, bl a ”En plats som är du”(1999). Har översatt Tomas Tranströmers samlade verk till kinesiska.

Producent: Anna-Brita Lindqvist, SR Samhälle.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista