1 av 6
Mark Levengood
2 av 6
3 av 6
Bob Hansson
4 av 6
Annika Borg
5 av 6
Einar Askestad Foto: Ingalill Snitt.
6 av 6
Mohamed Omar

Vecka 40

1-5/10-07

Måndag: Bob Hansson, poet. Han kan dyka upp lite varstans med sina dikter och ta upp poesin utanför den snäva ram, där den en gång ansågs behöva hålla sig. Bob vill säga godord i en värld som säljer lösnummer på motsatsen.

Tisdag: Mohamed Omar är poet och skriver bl a för Upsala Nya Tidning. Omars stora intresse i livet är att någon gång upptäcka det som gått förlorat i historiens dimma.

Onsdag: Annika Borg är teologie doktor och präst i Svenska kyrkan, men också skribent. Tidigare har hon bl a varit häktespräst. Hon har medarbetat i Tankar för dagen i många år och bor i Stockholm med man, son och husdjur.

Torsdag: Einar Askestad är författare, född i Kalix 1964 och uppvuxen i Portugal, Spanien och Österrike.Efter studier i filosofi vid Stockholms universitet var han verksam som litteraturkritiker. Han har publicerat skönlitterära texter i tidningar och tidskrifter och debuterade i bokform 1997.

Fredag: Mark Levengood är katolik och programledare. Han är ganska ytlig, men finner tröst i tanken på att Gud även skapade ytan.

Producent: Anna-Brita Lindqvist, SR Samhälle.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista