1 av 6
Bengt Gustafsson
2 av 6
Håkan Sandvik
3 av 6
4 av 6
Lina Sjöberg
5 av 6
Lars H Gustafsson
6 av 6
Edna Eriksson

Vecka 41

8-12/10-07

Måndag: Bengt Gustafsson är astronomiprofessor vid Uppsala universitet och har en liten småplanet uppkallad efter sig. Han har engagerat sig i mycket annat - i utvecklingsfrågor, miljöfrågor och världsbildsfrågor.

Tisdag: Lina Sjöberg är författare, teolog och kulturskribent. Hon är aktuell med sin doktorsavhandling ”Genesis och Jernet. Ett möte mellan Sara Lidmans Jernbaneepos och bibelns berättelser”.

Onsdag: Håkan Sandvik är präst i Rinkeby, har levt i Mellanöstern i olika repriser sedan 1980. Han har arbetat med flykting- och integrationsfrågor och är intresserad av religionsmöten i vardagen.

Torsdag: Edna Eriksson är journalist, utbildare, föreläsare och idéutvecklare och driver sedan tio år företaget Sombrero Kommunikation. Edna har arbetat på en rad olika departement och myndigheter kring frågor om bl a antirasism och diskriminering.

Fredag: Lars H Gustafsson är barnläkare och författare. Han har arbetat från Lycksele i Lappland till Rosengård i Malmö och har också varit aktiv inom Rädda Barnen och UNICEF. Han är med i jurun som utser litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne.

Producent: Anna-Brita Lindqvist, SR Samhälle

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista