1 av 6
2 av 6
Annika Borg
3 av 6
Stefan Torssell
4 av 6
Ing-Marie Wieselgren
5 av 6
Mohamed Omar
6 av 6
Nils Uddenberg

Vecka 42

15-19/10-07

Måndag: Ing-Marie Wieselgren är psykiater och har arbetat inom psykiatrin i Uppsala i 20 år. Därefter har Ing-Marie varit huvudsekreterare i Nationell psykiatrisamordning och just nu arbetar hon med utvecklingsfrågor runt psykisk ohälsa på Sveriges Kommuner och Landsting.

Tisdag: Mohamed Omar är poet och skriver för bl a Upsala Nya Tidning. Omars stora intresse i livet är att någon gång upptäcka det som gått förlorat i historiens dimma.

Onsdag: Annika Borg är teologie doktor och präst i Svenska kyrkan, men också skribent. Tidigare har hon bl a varit häktespräst. Hon har medarbetat i Tankar för dagen i många år och bor i Stockholm med man, son och husdjur.

Torsdag: Nils Uddenberg är professor och författare. Han är utbildad läkare och arbetade i många år som psykiater. Numera verkar han inom gränsområdet mellan biologi och humaniora.

Fredag: Stefan Torssell är fil kand, sjökapten och författare. Han har varit kommunsekreterare i ett antal kommuner och byrådirektör på Sjöfartsverket. Vid femton års ålder gick han till sjöss och har seglat på haven under olika flagg.

Producent: Anna-Brita Lindqvist, SR Samhälle

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista