1 av 6
2 av 6
Annika Borg
3 av 6
Stefan Torssell
4 av 6
Ing-Marie Wieselgren
5 av 6
Mohamed Omar
6 av 6
Louise Bjurwill

Vecka 44

29/10 - 2/11-07

Måndag: Ing-Marie Wieselgren är psykiater och har arbetat inom psykiatrin i Uppsala i 20 år. Därefter har hon varit huvudsekreterare i Nationell psykiatrisamordning och just nu arbetar hon med utvecklingsfrågor kring psykisk ohälsa på Sveriges Kommuner och Landsting.

Tisdag: Mohamed Omar, född 1976 i Uppsala, är poet och skriver bl a för Upsala Nya Tidning. Omars stora intresse i livet är att någon gång upptäcka det som gått förlorat i historiens dimma.

Onsdag: Annika Borg är teologie doktor och präst i Svenska kyrkan, men också skribent. Tidigare har hon bl a varit fängelsepräst. Hon har medarbetat i Tankar för dagen i många år och bor i Stockholm med man, son och husdjur.

Torsdag: Louise Bjurwill är advokat, gammal FN-jurist som jobbar både nationellt och internationellt. Hon är styrelseledamot i Advokater utan Gränser. Hon har bott och arbetat i bl a Sydafrika, Kina och Vietnamn.

Fredag: Stefan Torssell är fil kand, sjökapten och författare. Han har varit kommunsekreterare i ett antal kommuner och byrådirektör på Sjöfartsverket. Vid 15 års ålder gick han till sjöss och har seglat på haven under olika flagg.

Producent: Anna-Brita Lindqvist, SR Samhälle.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".