1 av 6
Lars Hillås
2 av 6
3 av 6
Stefan Torssell
4 av 6
Ing-Marie Wieselgren
5 av 6
Louise Bjurwill
6 av 6
Joanna Rose

Vecka 46

12-16/11-07

Måndag: Ing-Marie Wieselgren är psykiater och har arbetat inom psykiatrin i Uppsala i 20 år. Därefter har hon varit huvudsekreterare i Nationell psykiatrisamordning och just nu arbetar hon med utvecklingsfrågor kring psykisk ohälsa på Sveriges Kommuner och Landsting.

Tisdag: Joanna Rose är vetenskapsjournalist och fysiker. Hon är redaktör på Forskning & Framsteg. Tidigare var hon också producent för Filosofiska Rummet och har gjort flera andra radioprogram. Hon kom med familjen från Polen till flyktinglägret i Alvesta i maj 1971.

Onsdag: Lars Hillås är lycklig far till två tonårsdöttrar, jobbar som journalist på Kyrkans Tidning och bor på Södermalm i Stockholm, där han också kör SL-buss varannan helg. Han har en teol kand-examen och en fil kand i journalistik och filosofi.

Torsdag: Louise Bjurwill är advokat, gammal FN-jurist som jobbar både nationellt och internationellt. Hon är styrelseledamot i Advokater utan Gränser. Hon har bott och arbetat i bl a Sydafrika, Kina och Vietnam.

Fredag: Stefan Torssell är fil kand, sjökapten och författare. Han har varit kommunsekreterare i ett antal kommuner och byrådirektör på Sjöfartsverket. Vid femton års ålder gick han till sjöss och har seglat på haven under olika flagg.

Producent: Anna-Brita Lindqvist, SR Samhälle

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".