1 av 6
Maria Modig
2 av 6
Irma Schultz Keller
3 av 6
4 av 6
Annika Borg
5 av 6
Lasse Berg
6 av 6
Yrsa Stenius

Vecka 7

11-15/2-08

Måndag: Irma Schultz Keller, frilansande skådespelare, sångerska och låtskrivare. Har arbetat på bl a Riksteatern och  Dramaten.
Planerar en ny skiva och börjar bli en hejare på att renovera gamla fönster.

Tisdag: Maria Modig är författare och har skrivit flera romaner och också fackböcker om etik. Hon är aktiv i Svenska PEN.

Onsdag: Annika Borg är teologie doktor och präst i Svenska kyrkan, men också skribent. Tidigare har hon bl a varit häktespräst. Hon har medarbetat i Tankar för dagen i många år och bor i Stockholm med man, son och husdjur.

Torsdag: Yrsa Stenius är journalist, författare och sen i höstas Pressombudsman.
Några av hennes böcker är Makten och kvinnligheten, Tills vingen brister och Taxar, kärlek och sorg. För framtiden har hon två drömmar utöver arbetet - att få fortsätta att leva med hund och att få behålla förmågan att uttrycka sig.

Fredag: Lasse Berg, världsresenär, har sedan mitten av 60-talet beskrivit världen i böcker, filmer och radioprogram. De senaste decennierna har han varit bosatt i Afrika och f n lever han i Etiopien. Hans senaste bok är Gryning över Kalahari, boken om hur människan blev människa.

Producent: Anna-Brita Lindqvist, SR Samhälle.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista