1 av 6
Lars Hillås
2 av 6
Lars Björklund
3 av 6
4 av 6
Mohamed Omar
5 av 6
Marcus Birro. Foto: Joanna Vanhatalo
6 av 6
Sture Linnér

Vecka 19

5-9/5-08

Måndag:  Lars Björklund, präst och författare.
Han arbetar som kaplan på Sigtunastiftelsen och också som föreläsare.

Tisdag: Marcus Birro är poet och författare. Han turnerar landet runt med sina litterära soloföreställningar och belönades 2007 med Dan Andersson-priset. Han leder också programmet Karlavagnen i P4 på fredagkvällar.

Onsdag: Lars Hillås är lycklig far till två tonårsdöttrar, jobbar som journalist på Kyrkans Tidning och bor på Södermalm i Stockholm. Han har en teol kand-examen och en fil kand i journalistik och filosofi.

Torsdag: Mohamed Omar, född i Uppsala 1976, är poet och skriver för bl a Upsala Nya Tidning. Omars önskan i livet är att någon gång upptäcka det som gått förlorat i historiens dimma.

Fredag: Sture Linnér, diplomat, professor och författare. Han är 90 år och har arbetat inom FN och Röda korset över hela världen, bl a tillsammans med Dag Hammarsköld i Kongo. Han är professor i grekiska språket och litteraturen och har gett ut ett trettiotal verk. 
Tidigare i år tilldelades han Serafimermedaljen.

Producent: Anna-Brita Lindqvist, SR Samhälle

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".