1 av 6
Håkan Sandvik
2 av 6
Lars Björklund
3 av 6
4 av 6
Marcus Birro. Foto: Joanna Vanhatalo
5 av 6
Sture Linnér
6 av 6
Ann Henning

Vecka 20

12-16/5-08

Måndag: Lars Björklund, präst och författare.
Han arbetar som kaplan på Sigtunastiftelsen och också som föreläsare.

Tisdag: Marcus Birro är poet och författare. Han turnerar landet runt med sina litterära soloföreställningar och belönades 2007 med Dan Andersson-priset. Han leder också programmet Karlavagnen i P4 på fredagkvällar.

Onsdag: Håkan Sandvik är präst på Singö. Håkan har levt i Mellanöstern i olika perioder sedan 1980. Han har också arbetat med flykting- och integrationsfrågor och är intresserad av religionsmöten i vardagen.

Torsdag: Ann Henning är författare, översättare, dramatiker och radioröst. Hon bor sedan många år i det ödsliga Connemara på Irlands västkust. Hon skriver både på engelska och svenska. Just nu är hon sysselsatt med att bygga om ett gammalt stall till en skrivarlya.

Fredag: Sture Linnér, diplomat, professor och författare. Han är 90 år och har arbetat inom FN och Röda korset över hela världen, bl a tillsammans med Dag Hammarsköld i Kongo. Han är professor i grekiska språket och litteraturen och har gett ut ett trettiotal verk. 
Tidigare i år tilldelades han Serafimermedaljen.

Producent: Anna-Brita Lindqvist, SR Samhälle.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".