1 av 6
Patricia Tudor Sandahl
2 av 6
3 av 6
Lars H Gustafsson
4 av 6
Li Li
5 av 6
Annika Borg
6 av 6
Ann Henning

Vecka 22

26-30/5-08

Måndag: Lars H Gustafsson är barnläkare och författare. Han har arbetat från Lycksele i Lappland till Rosengård i Malmö och har också varit aktiv inom Rädda Barnen och UNICEF. Han är med i juryn som utser litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne.

Tisdag: Li Li är poet och översättare. Han är född i Shanghai, studerade svenska vid universitetet i Peking och kom till Sverige som utbytesstudent.  Förra året kom hans sjätte diktsamling sen debuten med titeln ”Ursprunget”.  Han har även översatt Tomas Tranströmers samlade verk till kinesiska.

Onsdag: Annika Borg är teologie doktor och präst i Svenska kyrkan, men också skribent. Tidigare har hon bl a varit häktespräst. Hon har medverkat i Tankar för dagen i många år.

Torsdag: Ann Henning är författare, översättare, dramatiker och radioröst. Hon bor sedan många år i det ödsliga Connemara på Irlands västkust. Hon skriver både på engelska och svenska. Just nu är hon sysselsatt med att bygga om ett gammalt stall till en skrivarlya.

Fredag: Patricia Tudor Sandahl föddes i England 1940 och kom till Sverige 1964. Hon är fil dr i pedagogik, leg psykolog och psykoterapeut. Dessutom är hon författare till ett tiotal böcker på existentiella teman.

Producent: Anna-Brita Lindqvist, SR Samhälle.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista