1 av 6
2 av 6
Lina Sjöberg
3 av 6
Lars H Gustafsson
4 av 6
Li Li
5 av 6
Annika Borg
6 av 6
Anne Kalmering

Vecka 24

9-13/6-08

Måndag: Lars H Gustafsson är barnläkare och författare. Han har arbetat från Lycksele i Lappland till Rosengård i Malmö och har också varit aktiv inom Rädda Barnen och UNICEF. Han är med i juryn som utser litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne.

Tisdag: Anne Kalmering-Josephson, skådespelerska och radioproducent. Hon har varit engagerad i judisk musik sedan barndomen och uppträtt med folksånger på jiddisch, ladino och hebreiska. Hon har även varit programledare på Barnredaktionen på radio och TV.

Onsdag: Annika Borg är teologie doktor och präst i Svenska kyrkan, men också skribent. Tidigare har hon bl a varit häktespräst. Hon har medverkat i Tankar för dagen i många år och bor i Stockholm med man, son och husdjur.

Torsdag: Lina Sjöberg är författare, teolog och kulturskribent.


Fredag: Li Li är poet och översättare. Han är född i Shanghai, studerade svenska vid universitetet i Peking och kom till Sverige som utbytesstudent. I december förra året kom hans sjätte diktsamling sen debuten med titeln ”Ursprunget”.  Han har även översatt Tomas Tranströmers samlade verk till kinesiska.

Producent: Anna-Britta Lindqvist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista