1 av 6
Bengt Gustafsson
2 av 6
Mark Levengood
3 av 6
4 av 6
Tomas Brytting
5 av 6
Bob Hansson
6 av 6
Yrsa Stenius

Vecka 44

27-31/10-08

Måndag: Bengt Gustafsson är astronomiprofessor från Uppsala universitet och har en liten småplanet uppkallad efter sig. Han har engagerat sig i mycket annat – i utvecklingsfrågor, miljöfrågor och världsbildsfrågor.

Tisdag: Bob Hansson är poet och han kan dyka upp lite varstans med sina dikter och ta upp poesin utanför den snäva ram där den en gång ansågs behöva hålla sig. Bob vill säga godord i en värld som säljer lösnummer på motsatsen.

Onsdag: Tomas Brytting är docent i företagsekonomi vid Handelshögskolan och arbetar som etikforskare vid Ersta Sköndal högskola. Han är också verksam som konsult och författare inom området företagsetik.

Torsdag: Mark Levengood. Han är ganska ytlig, men finner tröst i tanken på att Gud även skapade ytan.

Fredag: Yrsa Stenius är journalist och författare och sedan hösten 2007 Pressombudsman. Några av hennes böcker är Makten och kvinnligheten, Tills vingen brister och Taxar, kärlek och sorg.

Producent: Anna-Brita Lindqvist, SR Samhälle.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista