Britt Bohlin presenterade skuggbudget i Trollhättan

Idag presenterade socialdemokraterna sin första skuggbudget på 12 år.

På en presskonferens på arbetsförmedlingen i Trollhättan gick partiets gruppledare i riksdagen, Britt Bohlin från Mellerud, till attack mot den borgerliga regeringen.

- Vårt budgetalternativ i motsats till moderatregeringens innebär att vi tror att de arbetslösa behöver ett bra trygghetsnät i form av arbetsmarknadspolitik och A-kassa för att komma tillbaka till jobb. Vi är djupt upprörda över de hårda angreppen på de arbetslösa, sade Britt Bohlin.

Den socialdemokratiska budgetmotionen är till största delen en upprepningav partiets valmanifest -trots förlusten i valet.

- Det är möjligt att det finns ett och annat som vi behöver fundera över, men den omprövningen kommer inte gå ut på att de människor som har den svagaste förankringen på arbetsmarknaden skall betala priset för att förmögna människor skall få stora skattesänkningar, sa Britt Bohlin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".