Jonasson får 700 kronor i ersättning

Uddevallapartiets Hans Jonasson i Uddevalla, får 702 kronor i ersättning från Rikspolisstyrelsen för en hårddiskkassett.

Det var den 16 juni 2004 som Uddevalla kommun anmälde till polisen att det inkommit uppgifter om att Hans Jonasson hade gjort sig skyldig till brott. Den 23 februari 2005 gjorde polisen en husrannsakan hemma hos Jonasson och beslagtog bland annat hans dator.

Senare översändes datautrustningen till polisens samordningsenhet i Göteborg för undersökning och säkerställande av bevis. I anslutning till att datron undersöktes gick delar av en kontakt sönder, och enligt polisen kan det ha berott på åldersslitage.

Jonasson begärde ersättning med 7 554 kronor varav 702 kronor för hårddiskkassett och 6852 för nedlagd arbetstid för att återställ information.

Men Jonasson får endast 702 kronor i ersättning från Rikspolisstyrelsen för hårddiskkassetten.

Polisen anser alltså inte att Jonasson har rätt till någon ersättning för tid som han har lagt ner för att återställa sina program.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".