Fortfarande teleproblem för Munkedalsbor efter raset

Det kan dröja fram till eftermiddagen innan alla i Munkedalsområdet får tillbaka sin fasta telefon. Det kommer att dröja ännu längre innan alla har fått tillbaka sina bredbandsanslutningar. Även mobiltelefontrafiken har lägre kapacitet än vanligt.

Inatt var uppemot 5000 hushåll utan telefon eftersom telias kablar går längs bohusbanans banvall och därmed rasade bort. Nu är det bara ett 50-tal personer som är utan fast telefon. Den kommer att komma tillbaka under sen eftermiddag enligt Telia. Däremot tar det längre tid att få tillbaka Bredbandsanslutningen för omkring 500 abbonenter i Munkedalsområdet.

Eftersom två basstationer för mobiltelefoni är ur funktion så är det just nu svårare än vanligt att ringa från mobiler i Munkedalsområdet.

Så snart som det är möjligt kommer Telia att lägga en provisorisk kabel runt rasområdet. Den kan komma att bli flera kilometer lång, säger Hans G Larsson, informationsansvarig på Telia.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".