Orkanbyar vid kusten och 11 000 utan telefon

Under lördageftermiddagen och kvällen blåste det orkanbyar på Nordkoster och Väderöarna och stormbyar på Dalbosjön. Den mycket kraftiga blåsten ledde till att nästan 11 000 av Telia Soneras kunder var utan fast telefoni under söndagförmiddagen och 1 500 av Vattenfalls abonenter saknade elström.

Flest drabbade finns i Dalsland: 1200 hushåll i Bengtsfors och Ed, saknade ström söndag morgon och i Hedekas, Håverud, Dals Rostock och Frändefors ungefär 300.

Vattenfalls reparatörer kommer att vara sysselsatta hela nyårsafton med att laga ledningar som blåst ner.
Att nästan 11 000 teleiakunder saknar fast telefon beror på strömavbrotten. Telia Soneras personal åkte ut med reservaggregat tidigt på söndagmorgonen. Telia Soneras driftsavdelning tror att felet kommer att vara lagat under förmiddagen.

Under natten var Vägverkets entreprenörer ute och röjde bort minst ett 50-tal kullfallna träd som fallit över olika vägar. Ingen människa har skadats i ovädret.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".