Storm över västsverige

Uddevallabron har sänkt hastighet p.g.a den starka blåsten och Vattenfall har extrapersonal i beredskap att sätta in om stormen resulterar i strömavbrott. Men det värsta ovädret drabbar inte vårt område, enligt SMHI.

För tillfället blåser det uppemot 20 meter i sekunden vid Bohuskusten och med vindstötar på 30 meter i sekunden. Men det kraftigaste ovädret kommer att drabba västkusten längre söderut och Skåne, säger meteorologen Jonas Höglund till SR Väst.

Vägverket har sänkt hastigheten på Uddevallabron till 50 km/timmen eftersom det har uppmätts vindbyar på 30 meter i sekunden, meddelar Vägverket.

Fortfarande är några hundra hushåll i vårt område som är utan ström efter den kraftiga blåsten i lördags. Det handlar hushåll nordväst om Hedekas, öster om Håverud och mellan Svenshögen och Stenungsund. Dessutom har 50-tal hushåll i närheten av Hogstorp förlorat strömmen under morgonen.

Vattenfall har cirka 15 reparatörer i beredskap som kan rycka in om stormen skapar större elavbrott, berättar Vattenfalls presstjänst för SR Väst.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".