Munkedal efterlyser fler invånare

Munkedal måste få fler invånare efter tio år av vikande befolkningstal. Det är ett mål för den nya borgerliga alliansen i Munkedal som idag haft sin första arbetsdag.

- Vi måste sätta fokus på att Munkedal är en attraktiv kommun att bo och verka i. Därför behövs det nya typer av boendeformer som kan attrahera och lika viktigt är att vi har ett företagsklimat som gör det möjligt att starta och utveckla företag, säger Claes Hedlund, centerpartist och 1:e vice ordförande i kommunstyrelsen.

Den nya majoriteten vill också ha en bättre dialog med kommunivånarna. Inom skola, vård och omsorg vill majoriteten ha större valfrihet.

Socialdemokraternas nya förstanamn i Munkedal, Uno R Johansson, säger det finns både positiva och negativa inslag i majoritetens förslag.

- Jag tror att många kommer att hoppa högt om vården och omsorgen skall konkurrensutsättas. Man kan fråga sig om privata företag kan driva det bättre än Munkedals kommun kan göra. Och vem tar ansvaret för de anställda om ett företag går i konkurs? undrar Uno R Johansson.