E6 vid Småröd Foto: PRB

Provisorisk E6:a i Munkedal klar i mars

En provisorisk väg genom området där det har rasat vid Småröd skall stå klar i mars månad. Det blev klart i dag efter att Vägverk, Banverk, Länsstyrelsen och kommunerna här i väst haft möte i Lysekil med infrastrukturminister Åsa Torstensson.

Beskedet från Vägverkets Per-Erik Winberg idag är nog glädjande för många. Före mars månads utgång kommer den tillfälliga vägen stå klar att trafikeras.

Enligt Banverket skall också ett järnvägsspår stå klart att trafikeras om 1-2 månader. Detta beroende om man kan lägga den där den låg tidigare. Om man behöver lägga ett helt nytt spår kan detta ta upp till tre månader.

Pengar vill varken Vägverket, Banverket eller infrastrukturminister Åsa Torstensson föra på tal. Det är alldeles för tidigt att prata om det säger man. Några underlag för hur mycket det kommer att kosta att bygga upp E6 och järnvägsbanan igen är ännu inte klara.

Det som gäller nu är att återställa så att trafiken kan trafikera Småröd igen. Kanske kommer bilisterna att kunna köra på den provisoriska E6:n innan påsk, tror Vägverket.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".