Möte om boende för hemlösa i Hjärtum

Igår bjöd Lilla Edets kommun in till informationsmöte på Hjärtumgården. Det var många som kom för att lyssna på kommunens förslag om ett akutboende i Hjärtum.

Det handlar om fyra stycken övernattningsstugor som kommunen vill placera vid reningsverket i Hjärtum.

Stugorna ska vara till för de som inte har någon annanstans att sova. Många av Hjärtumborna är oroliga för att ett tillfälligt boende för hemlösa ska dra till sig problem.

– Tanken är god, att tänka på de hemlösa, men samtidigt är många rädda för att det ska dra till sig så mycket andra saker, säger Lennart Larsson från Hjärtum.

Hela verksamheten kommer att skötas av organisationen Verdandi, som ansvarar för ett likadant boende i Trollhättan; Hede äng.

Rasken Andreasson från Verdandi berättade om hur väl akutboendet med övernattningsstugor har fungerat där, och hans information lugnade en del.

– Efter att ha hört vad de talade om från Verdandi tycker jag att det låter positivt, säger Kerstin Ringholm, även hon från Hjärtum.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".