Sex års fängelse för man som sköt med hagelgevär mot fd hustru

Idag kom domen mot den 45-årige man från Uddevalla som i september förra året sökte upp sin 42-åriga före detta hustru i Frändefors och sköt henne med ett hagelgevär. 45-åringen dömdes till sex års fängelse för försök till mord och även för misshandel i ett antal tidigare fall.

45-åringen dömdes av Vänersborgs tingsrätt till sex års fängelse, för försök till mord på sin före detta hustru, och också för misshandel flera gånger tidigare.

Paret träffades som tonåringar och har två vuxna barn. Efter skilsmässan i början på 2000-talet försökte de återuppta sin relation flera gånger och i mars 2005 misshandlade mannen sin före detta fru svårt. Den misshandeln i ett låst rum i tre timmar, var en av åtalspunkterna som också innefattade olaga frihetsberövande. Men just det ogillades, i brist på bevis.

Däremot fälldes mannen för den misshandeln och ytterligare en misshandel den 3 september i fjol. Och så den slutliga gärningen, som alltså gav 45-åringen från Uddevalla ett straff på sex års fängelse: den 9 september sköt han mot sin före detta hustru med ett hagelgevär.

Hon träffades av flera hagel i ansiktet, bröstet och halsen och skadades i handen, så att ett finger måste amputeras. Kvinnan överlevde, men fick bestående men.

45-åringen från Uddevalla har genom hela rättegången förnekat brott, men döms nu alltså till sex års fängelse och dessutom ett skadestånd på ungefär 450 000 till sin före detta fru.