Vit van nyckel i bilbrandsfallet Identifiering av offren dröjer

Polisen är nu mycket intresserad av en vit stor bil i samband med den mystiska bilbranden i Östergötland, där en Uddevalla-bo i 40-årsåldern kan ha omkommit, tillsammans med ytterligare en person. Uddevalla-bon har dömts för pedofilbrott och en misstanke är att bilbranden i själva verket är ett dubbelmord.

Den vita bilen, en skåpbil eller van, har varit synlig i området mellan Kisa och Rimforsa i Östergötland samtidigt som bilbranden ägde rum.
Den brunna bilen, en röd Volvo V 70, blev totalförstörd vid branden. Den ägs av Uddevalla-bon och misstankarna är starka att han är en av de båda vars kvarlevor påträffades i bilvraket. Polisen har stora svårigheter att fastställa både dödsorsaken och vilka de båda döda är.
Uddevalla-bon är dömd år 2002 för grova pedofilbrott. I höstas friades han från andra pedofilanklagelser. Enligt vissa uppgifter var mannen utsatt för hot den senaste tiden före bilbranden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".