Strömsskolan sastar på gymnastik

Svenska elever har mindre schemalagd tid för idrott och hälsa än i de flesta andra europeiska länder.Men det finns skolor som satsar mer på elevernas hälsa och välmående. Som till exempel Strömsskolan i Lilla Edet där eleverna har mer fysisk aktivitet än på andra skolor:

Trenden i den svenska skolan går mot att eleverna har mindre schemalagd tid för idrott och hälsa  än elever i de flesta europeiska länder. 

Men Strömsskolan i Lilla Edet har en egen uttalad hälsoprofil som enkelt lyder att om eleverna på högstadiet inte har gymnastik på schemat en dag  skall eleverna ändå aktivera sig genom att gå ut och gå för att röra på sig. 

- Skolan profil handlar egentligen om naturorienteringen. Om man använder naturen kommer eleverna ut med och rör på sig. Högstadieeleverna har schemalagd rörelse så har man inte idrott den dagen skall man ändå ha tid att röra sig, säger Susanne Magnusson, som är skolsköterska och en av dem som ansvarar för att tydliggöra skolans hälsoprofil. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".