Beslut om Delta-plattformen dröjer

Delta-plattformen skjuts upp. Det tror Paul Åkerlund, verkstadsklubben på Saab i Trollhättan, efter mötet i Zürich mellan GM-facken i ett 10-tal europeiska länder och GM:s europeiska ledning.

På Deltaplattformen skall byggas Opel Astra och eventuellt en kommande lill-Saab. Beslutet skulle fattas under första kvartalet i år. Så ser det inte ut att bli. Facken och ledningen skall mötas igen i mars för fortsatta samtal.

- Det får betraktas som om inte en genombrott så i alla fall en liten framgång. För första gången på väldigt länge kunde vi föra en rejäl dialog med varandra, säger Paul Åkelund. 

GM har tidigare beskyllts för att försöka pressa fram sämre villkor för de anställda genom att ställa fabriker mot varandra. 

- Det framskymtar väl fortfarande som en linje dom vill ha, men å andra sidan:  Att dom ändå vill diskutera utan att ha fått in en massa bud från de olika ställena tyder väl på att dom har insett att dom får ändra strategin och börja föra en dialog som vi har gjort historiskt, säger Paul Åkerlund.
Bosse Adriansson
bo.adriansson@sr.se  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".