Starkt startfällt i Göteborg

I dag gäller det. För debutanten Marie Lindberg från Munkedal och melodischlagerräver Jessica Andersson från Trollhättan. Sveriges Radio Västs Cecilia Läckberg Blom var på genrepet i går och bedömmer deras chanser inför kvällen....

Så tyst så man kunde höra en knappnål falla, så tycker jag bäst man beskriver känslan vid gårdagens genrep i Scandinavium när Marie Lindberg från Munkedal framförde sin egenhändigt komponerade låt ”Trying to Recall”.

Kontrasterna var stora när Marie mellan poppiga Regina Lund och pojkvalpsaktiga Jimmy Jansson satte sig på en hög pall ensam med en gitarr. Med en spröd röst och avskalat gitarrspel sjöng hon sin lite vemodiga sång om hur det känns när kärleken blir till en uppoffring. Marie blir helt klart en farlig konkurrens till det för övrigt starka startfältet.  

Självklara till final är The Ark som med en låt i bästa buggtakt använde hela scenen till Ola Salos fantastiska scenspråk. Till slut står han med naken överkropp med ett glittrande hjärta på bröstet och sjunger.

Jessica Andersson från Trollhättan hade helt klart en av kvällens bästa röster. Låten Kom är en discodänga som kommer att spelas flitigt i radion. Jessica gör det som förväntas men jag saknade lyftet och tror att hon med nöd och näppe går vidare till andra chansen tillsammans med tjejgruppen Cosmo 4 som imponerade med låten ”Whats your name” som påminner om låten som Rotlana från Ukraina vann Eurovision Song Contest 2004 med.

Svagast i starfältet vid gårdagens genrep var Lustans Lakejer med allt vi trodde på en gång.
Cecilia Läckberg Blom
cecilia.lackberg_blom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".