Skogslyckehemmet kan bli privat

Först ut var förskolorna, nästa steg för den borgerliga majoriteten i Uddevalla är att göra äldreboenden, hemtjänst och andra kommunala verksamheter privata. En utredning pågår just nu om hur detta skall ske och ett av de äldreboenden som kan bli aktuella för en privatisering är Skogslyckehemmet.

Utredningen om vad som skall privatiseras inom äldreboenden, hemtjänst och andra kommunala verksamheter pågår just nu och leds av socialdirektör Kurt Hansson. Rapporten skall vara klar i slutet av februari.

Socialnämndens ordförande Elving Andersson (c) säger till SR Radio Väst att han tror på framtida privata äldreboenden för det ger en ökad mångfald av de som gör jobbet. Uddevalla vill titta på hur andra kommuner har gjort och lära sig av det.

Ambitionen är sen att lära sig av det som är positivt. Förändringen till fler privata äldreboenden skall ske inom mandatperioden. Om ungefär två år kan vi få se det första äldreboendet i privat regi, tror Elving Andersson.

Doris Kvillebäck bor på Skogslyckehemmet:

- Här trivs jag ”görbra”. Så bra som jag har nu har jag aldrig haft. Vi har det bra utan att privata bolag tar över. Politikerna har inte med detta att göra, säger Doris Kvillebäck.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista