Ny inrikting på Saab tillbakavisas

Saab Automobile ändrar inriktning genom att delvis anställa vikarier istället för att ta in bemanningspersonal. Det påstår fackförbundet IF Metalls verksradsklubb på Saab.
- Vi har tjatat om detta och det är skönt att de ändrar sig, säger klubbens ordförande Paul Åkerlund. Men Saab själva menar att man inte alls ändrat inriktning.

Det lokala avtalet sades i höstas upp för att företaget skulle kunna använda sig av bemanningsföretag vid tillfälliga toppar.

Medan facket säger att företaget ändrat strategi så säger företagets presschef Christer Nilsson att den bilden inte stämmer. Det som ledningen sa i höstas är det som gäller fortfarande.

- Vi hoppas att alla diskussioner vi haft med företaget har gjort intryck på dem. Det verkar i alla fall som någon har börjat räkna och insett att bemanning är dyrt, säger Paul Åkerlund.

Men Christer Nilsson säger sig vara förvånad över IF Metalls uttalanden.

När 100 visstidsanställda slutar i vår kommer de flesta att ersättas med personal från bemanningsföretag. Det kan bli fler, det kan bli färre, behovet styr, säger Christer Nilsson. Det kan bli en och annan vikarie också.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista