Bokenäsets framtid värnar om 161:an

Invånarna på Bokenäset har haft en tuff tid när E6-an varit avstängd och långtradarna har kört på den smala länsväg 161, mellan Rotviksbro och färjeläget vid Gullmarsfjorden. Men även i vanliga fall är trafiken tät där och nu tar föreningen ”Bokenäsets framtid” nya tag i kampen för att få en bättre 161:a.

Igår dundrade långtradarna förbi här vid Bokenäs bygdegård. Idag är det så här lugnt och nästan bara personbilar.

Efter invigningen av E6-an vid Småröd igår lyckades två personer i föreningen Bokenäsets framtid få ett eget litet möte med bland andra infrastrukturminister Åsa Torstensson och Vägverkets generaldirektör Ingemar Skogö.

De överlämnade foton på hur trångt det är, till exempel här där vägen går på en smal bro över bäcken vid bygdegården. Och ministern och generaldirektören tog nog intryck, säger Ingemar Jacobsson i Bokenäsets framtid.

Enligt honom måste hända nåt snart, särskilt för fotgängares och cyklisters skull som inte tycker att det är möjligt att vänta i ytterligare kanske fem år på att nåt görs åt 161-an.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista