Kungshamnsföretag kritiseras

Det är företaget Llentab i Kungshamn som nu får kritik av Arbetsmiljöverket för att de använder rangliga stegar vid takarbeten. Verket kräver att trappor eller trapptorn används vid dessa arbeten. Nu förbjuder verket Llentab att fortsätta med dessa arbeten och nu riskerar företaget böter på 25 000 om de inte ändrar arbetssätt.

Det handlar om det snabbväxande och jobbskapande Kungshamnsföretaget Lllentab som lyckats bli störst i Sverige på hallbyggnader under de 30 år för företaget funnits. Ett företag som sysselsätter runt 200 personer bara i Sverige.

Och det går bra för LLentab, så bra att man förra veckan deklaredade köpet av Västanfors Industrier i Fagersta som kommer att utveckla företaget på sikt. Men även solen har sina fläckar heter det ju.

Som den kritik som nu kommer från Arbetsmiljöverket levererar om att Lllentab utfört isolering och pappläggning av en hall på Siviks industriområde med en ranglig stege. Och stegar utgör en stor del av fallolyckorna.

De vill verket ha bort men trots påpekanden fortsätter företaget att använda stegar istället för en trappa med ledstänger eller trapptorn som Arbetsmiljöverket kräver.

Om Llentab inte rättar till det här bristerna innan 15 mars så förbjuds företaget att utföra arbeten på halltak. Dessutom riskerar företaget böter på 25 000 kronor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista