Nya bud i Brålanda?

Trots att politikerna i Vänersborg är nöjda med det privata bolaget Caremas sätt att sköta äldreomsorgen i Vänersborg är det inte säkert att företaget får fortsätta när den förlängda avtalsperioden går ut nästa årsskifte.

I höst skall politikerna besluta om kommunen skall ta tillbaka verksamheten i egen regi eller göra en ny upphandling -något som som socialnämndens socialdemokratiske ordförande Lennart Niklasson bedömer som det mest troliga. Men han är inte beredd att riva upp det sex år gamla fullmäktigebeslutet att 15 procent av äldreomsorgen skall ha alternativa driftsformer.

- Det är ett komplement till vår egen verksamhet. Det är bra att ha något att jämföra med och då räcker det med den nivån, säger Lennart Niklasson.

Om det blir en ny upphandling är det billigaste budet som gäller.

- Så står det i lagen, säger socialnämndens vice ordförande, folkpartisten Tove af Geijerstam. Det vi gör för att vara säkra på att få det vi vill ha är att vara väldigt noga med upphandlingsunderlaget.

Tove af Geijerstam säger att det är politisk heder att låta 15-procentgränsen ligga kvar, men personligen har hon inget emot att mer än så läggs ut på entreprenad:

- Jag tycker att det är dags att det blir konkurrens även om kvinnor på arbetsmarkanden för att få upp lönerna och det sker bäst genom att man har flera olika arbetsgivare att välja på, säger Tove af Geijerstam.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista