Fp negativa till samarbete med m

Moderaternas försök att få till ett borgerligt styre i regionen ser ut att misslyckas - trots att partiet nu är berett att släppa sitt krav på skattesänkning. Folkpartiet avvisar inviten.
- Vi har suttit i olika konstellationer, och vår erfarenhet är att den här senaste konstellationen (med centern och socialdemokraterna) fungerat bättre, därför blir det vårt första alternativ, säger folkpartiets regionsekreterare Jonas Andersson. Så det mesta tyder alltså på att socialdemokraterna. centern och folkpartiet fortsätter att styra regionen - nu med en majoritet i fullmäktige. Att moderaterna nu är beredda att tumma på sina skattesänkningkrav imponerar inte på Jonas Andersson: - Det förvånar mig, eftersom det var en av de frågor som moderaterna gick till val på. Samtidigt har de sagt att de senaste två åren har varit en katastrof, och om det har vi en helt annan åsikt, det är ingen bra utgångspunkt för ett samarbete, tycker Jonas Andersson. Centerns regionråd Kent Johansson vill inte kommentera moderaternas utspel, men säger att det finns fler stötestenar än skatten när det gäller frågan om samarbete i regionen, till exempel regionförsökets vara eller inte vara.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".