Bilfabrik under klubban idag

Intresset är enormt för dagens auktion i Bengtsfors. Det är allt från företaget Omninova Vehicles som går under klubban dvs verktyg, maskiner och bilar. Ännu är det inte klart om platstillverkaren Omninova Composite kommer att fortsätta med ett 10tal anställda.
Det är jättehändelse inom bilindustrin, ett komplett bilbyggarföretag går under klubban. Auktionsförrättarna berättar att intresserade köpare har ringt från Norge,Tyskland,Holland och frankrike. Klockan 10 börjar auktionen och framåt klockan 8 på kvällen ska den vara klar. Då räknar konkursförvaltaren med att ha fått in ungefär 4 miljoner. Bortåt 1000 klubbslag blir det för en omfattande verkstadsutrustning, ett komplett kontor till ett stort reservdelslager för bussproduktion som har ett inköpsvärde på 10 miljoner. Det var den 10 september som de anställda på Omninova Vehicles fick besked om att fabriken skulle läggas ner. Den industri som skulle ha gett bortåt 500 jobb till Bengtsfors klarade helt enkelt inte av ekonomin och gick i konkurs med mångmiljonskulder.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".