Beslut om Huvudnässkolan

Idag avgörs Huvudnässkolans framtid i Vänersborg, men kritikerna till förslaget att riva skolan anser att beslutsunderlaget är för dåligt.

När Vänersborgs kommunstyrelse sammanträder väntas den politiska majoriteten med S och C ställa sig bakom förslaget att riva skolan.

Men motståndarna till förslaget som tagits fram av kommunchefen Guy Mahlviker menar att det är för dåligt utrett och att underlaget är allt för bristfälligt. Föräldraföreningen på Blåsut efterlyser ekonomiska kalkyler så att det går att kontrollera kostnaderna för de olika alternativen. Och kommunstyrelsens vice ordförande, moderatens Gunnar Lidell, tycker att beslutsunderlaget som finns i handlingarna inför mötet idag borde innehålla en presentation av fördelar med alla tre alternativen. Guy Mahlviker tycker inte att det är försvarbart att presentera argument för de andra alternativen eftersom de blir dyrare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista