Kommunal backar om privatisering av förskolor i Uddevalla

Det blir ingen central förhandling om förskolans konkurrensutsättning i Uddevalla. Kommunal tycker inte längre det är en framkomlig väg.

För drygt två veckor sedan lyftes frågan bort från kommunstyrelsens sammanträde sedan de fackliga organisationerna och arbetsgivaren inte nått enighet i MBL-förhandlingarna.

Fyra av facken var kritiska till ärendets hantering, medan Kommunal sa sig vara negativt till privatiseringen som sådan. Kommunal förklarade att man skulle överväga att gå till central förhandling, men så blir det inte.

- Vi har redan lagt alla de argument och invändningar som vi haft. En central förhandling är till för att presentera nya saker och vi känner inte att det finns möjligheter att göra det, säger Henrik Johansson, ombudsman i Kommunal Väst.

- Uddevallaborna har valt den majoritet som finns nu och MBL skall inte användas till att obstruera politiska beslut, säger Henrik Johansson.

Allt talar nu för att förslaget om att lägga ut 30 procent av förskolan på entreprenad går igenom på kommunstyrelsens nästa sammanträde.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista