Jobben i fokus i vårbudgeten

Idag presenterade regeringen sin vårbudget där en av de stora frågorna är jobben. I norra Dalsland, som länge har varit drabbat av företagsnedläggningar, får allt fler människor jobb. Kenneth Prammefors är åmålsbo sedan ett år tillbaka och nu arbetslös men räknar med ett arbete inom kort.

Eftersom Kenneth Prammefors har olika handikapp får han hjälp av t ex AF Rehab och Kenneth är bekymrad inför framtiden när bidrag och stöd förändras genom regeringsbeslut.

- Det finns mycket stöd men politikerna tar också bort mycket. De säger att åtta av tio vuxna skall få jobb, det är något jag hoppas på, säger Kenneth Prammefors.

I norra Dalsland är det numer drygt 1500 personer som är inskrivna i arbetsförmedlingen. Det är 300 färre än förra året. Det är bland annat Norgejobb och att allt fler börjar pendla eller flyttar. Carina Udd-Stefansson är Afchef Norra Dalsland är optimistisk:

- För tillfället är jag mycket positiv. Jag ser att trenden om färre i arbetslöshet håller i sig, säger Carina Udd-Stefansson.

Text: Charlotte Andersson
Epost:
charlotte.andersson@sr.se
Telefon: 0532-158 80

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista