Bygget av E6:an kan påverkas av byggstrejken

Bygget av nya E6:an i Munkedal kan drabbas av Byggnadsarbetarförbundets nya strejkvarsel. 40 personer på NCCs E6-bygge vid Saltkällan är varslade. Men Kenneth Bryntesson som är projektledare vid Vägverket är inte oroad i nuläget.

- Vi tror att parterna ska klara av det här på en vecka, och då ska det inte innebära några problem för oss på Vägverket, säger Kenneth Bryntesson.

Från och med idag strejkar 800 byggnadsarbetare på några av Peabs arbetsplatser i Sverige. Ingen av dem finns i vårt område, men den 27 april kan byggnads trappa upp sin strejk, och då är 72 byggnadsarbetare på tre arbetsplatser i vårt område varslade; 25 på Öddö brygga i Strömstad, sju i Sunnanå hamn i Mellerud och de 40 NCC-arbetarna vid bygget på E6:an vid Saltkällan.

Tanken är att den nya biten av E6:an mellan Småröd och Håby ska öppnas till nästa sommar, men om strejken trappas upp, och om strejken blir långvarig så kan öppningsdatumet vara i fara säger Kenneth Bryntesson vid Vägverket.
- I så fall får vi senarelägga påsläppet av trafiken och då kan det innebära att vi får be att entreprenören forcerar jobbet, säger Kenneth Bryntesson vid Vägverket.

Text: Cecilia Läckberg Blom 
Epost: cecilia.lackberg_blom@sr.se
Telefon: 0522-67 00 25

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista