Beroende av storföretag

Trollhättan jublar beskedet om Saabs framtid, av alla som har jobb i kommunen har var nästan var fjärde det på Saab Automobile eller Volvo Aero, men näringslivet behöver fler ben att stå på. Det menar näringslivschefen i Trollhättan Pär Löwenlid.

- Beskedet om Saab betyder mycket för Trollhättans självförtroende, för övrig industri, för leverantörer, för tjänsteföretagen och inte minst för handeln, säger Pär Löwenlid. 

I Trollhättan finns 35 procent av alla anställda i tillverkningsindustrin, jämfört med 17 procent i landet som helhet. Beroendet av de båda storföretagen Saab Automobile och Volvo Aero är stort.

- Parallellt med att vi stärker det som är starkt så jobbar vi väldigt intensivt med att bredda basen. Både tjänstesektorn och handeln växer. Nyföretagandet ligger ganska konstant, ungefär 200 företag som registreras, säger Pär Löwenlid.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista