Höger och vänster tågar tillsammans 1 maj för Uddevalla sjukhus

De borgerliga partierna i Uddevalla gör anspråk på 1 maj som demonstrationsdag.

I år gör även de borgerliga partierna anspråk på första maj som demonstrationsdag och sluter upp i demonstrationsleden tillsammans med vänsterblocket, Uddevallapartiet och Solidariskt Uddevalla. Tillsammans med aktionsgruppen Rädda Uddevalla Sjukhus skall de på 1 maj manifestera för att bevara Uddevalla sjukhus.

Det var i torsdags som NU-sjukvårdens ledning la fram utredningar som stärker politikernas tidigare beslut om inrikningen att NÄL ska bli akutsjukhus medan Uddevalla blir ett sjukhus för planerad sjukvård.

Moderaterna i Uddevalla gick till val för att Rädda Uddevalla sjukhus, därför är demonstrationen den första maj viktig menar det moderata kommunalrådet Staffan Cronholm:

- Det är väl det man skall göra den första maj; att demonstrera mot det som inte är bra, oavsett om man är höger eller vänster, säger Staffan Cronholm.

Kan det bli en tradition i framtiden för de borgerliga att demonstrera den 1 maj?

- Har vi några stora viktiga frågor skall vi naturligtvis fortsätta med att göra det, avslutar Staffan Cronholm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista