Leijonborg angrep Färgelanda-politiker

Folkpartiledaren Lars Leijonborg gick på partiets kommundagar i Örebro till angrepp mot Kenneth Carlsson, politisk sekreterare i Västra Götalands-regionen och kommunpolitiker i Färgelanda, som krävt Leijonborgs avgång.

”Det finns en person som heter Kenneth Carlsson från Färgelanda som krävt min avgång. Men den som kan vårt partis historia vet att han har krävt alla partiledares avgång de senaste 25 åren”, sa Leijonborg på en presskonferens:

Och så här säger Kenneth Carlsson:

- Jag förstår att Lars Leijonborg är hårt pressad och då får ändamålen helga medlen. Det här ju ett rent falsarium, det är en ren lögn, det är nonsens.

Det är sex länsförbund som krävt Lars Leijonborgs avgång. Inför landsmötet 2001 var det ännu fler.

- Då skrev jag en insändare och gick till försvar för Leijonborg och föreslog att han skulle fortsätta över valet 2002. Så litet konstigt känns det när man varit hans vapendragare att få höra att man ständigt och jämt krävt hans avgång.

Kenneth Carlsson tror inte att Lars Leijonborgs tal i Örebro kan få den växande opinionen mot partiledaren att vända:

- Nej, snarare i så fall tvärtom, att det kan bidra till en snabbare avveckling.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista